5 cele mai frecvente întrebări despre vacanță

Dacă muzica poate vindeca
Dacă muzica poate vindeca?
septembrie 28, 2017
Eco Slim forum pareri
Eco Slim este o garanție a pierderii rapide în greutate!
august 11, 2018
Show all

5 cele mai frecvente întrebări despre vacanță

Vacanta este unul dintre drepturile de muncă care trezesc mai multe controverse vacanță între lucrători și antreprenori, întrebările cele mai frecvente sunt:

1.Cât timp va dura? Durata de vacanta este, de obicei, stabilite în contractul colectiv sau prin legământ, dar, în orice caz, acest timp poate fi mai mic de 30 de zile calendaristice pe an (de pe calculatorul dumneavoastră sunt incluse în zilele de duminică și de sărbătorile legale). Aceste 30 de zile sunt minime legale care nu pot fi discutate prin Acorduri Colective sau prin contracte individuale, dar care poate fi susținută numai de către ei. Cu toate acestea, în prezent, multe contracte Colective de instituire vacanță în zile de lucru, așa că de 30 de zile calendaristice este echivalent cu 22 de zile.

2.Cum sunt calculate în zile calendaristice și zile de lucru?

Pentru calcul trebuie să fie clar, că, dacă este vorba de zile calendaristice sau în timpul săptămânii: concediu nu poate începe cu o zi nelucrătoare, care este de a spune, dacă lucrați de luni până vineri și dacă ați terminat de lucru pe o zi de vineri pentru a merge în vacanță, vor începe numărarea de duminică și nu sâmbătă, chiar dacă acestea sunt zile calendaristice. Dacă reglementa în zilele de lucru, nu va conta sărbători și de odihnă în perioada de vacanță.

3.Dacă am un contract part-time care este durata?
Part-time lucrător are dreptul la aceleași zile de vacanta care lucrătorii cu normă întreagă. Este indiferent de tipul de zi, care este stabilit în contract. Diferența este că part-time muncitor va primi în timpul sărbătorilor de salariu pentru acest lucru part-time, desigur, mai puțin decât salariul de lucrător cu normă întreagă.

4.Cine alege data de bucurie de vacanță?

Potrivit Art. 38 din Statutul Lucrătorilor, perioadele de bucurie ar trebui să fie stabilite de comun acord între angajator și lucrător, și pentru a face acest lucru ei vor lua în considerare prevederile acordurilor colective privind planificarea anuală de concediu.Specificație de date de bucurie pentru fiecare dintre muncitori, se realizează prin elaborarea anuală a unui calendar de lucru de o vacanță, astfel încât toți lucrătorii știu pe ce date vă veți bucura de vacanta ta.La data de bucurie ar trebui să fie cunoscut, ca un minim, cu două luni înainte de începerea de bucurie, cu excepția cazului în contractul colectiv de muncă prevede un termen de top, care va fi unul care se va aplica apoi.Și dacă, în ciuda a ceea ce este stabilit în Statutul Lucrătorilor sau în contractul colectiv, nu se ajunge la un acord între companie și muncitori, ei vor fi capabili să meargă la Curtea de Social, printr-un proces de speciale și de urgență specifice, pentru a rezolva și de a remedia perioada de bucurie împotriva deciziei Curții în materie de vacante nu pot fi contestate.Amintiți-vă că trebuie să se bucure, cu excepția cazului în contractul Colectiv spune altfel, în anul în care este generat, și dacă nu te-ai bucurat în acest an calendaristic poate fi pierdut.

5.Ai comision total de comitetul de remunerare?
Mai întâi de toate, este de a vedea convenție, dacă convenția nu stabilește nimic generală este doctrina care stabilește că remunerația într-o vacanță ar trebui să înțeleagă toate conceptele din salariul obișnuit în medie. Dar există și excepții, cum ar fi cele salariale concepte extraordinare rezultat din excesul sau extinse zi (ore suplimentare) sau dependente de o cantitate mai mare sau de calitate a muncii (bonusuri, stimulente, etc), sau, în mod natural, concepte de avantaje (certificate, plus transport), deși nimic nu împiedică aceste concepte, în tot sau în parte, pentru a fi incluse în baza convenției sau convenție.Într-un articol anterior: „într-o vacanță ar trebui să plătească comisioane,” am încercat să-cele mai importante Hotărâri ale Curții de Justiție a Uniunii Europene din 22 mai 2014, care declară că acei muncitori, al căror salariu este format din salariul de bază și comisioane bazate pe vânzările raportate au dreptul la remunerarea lor în timpul perioadei de vacanță include ambele concepte.

Comments are closed.